Fraktfritt inom Sverige över 999 SEK (Ej tunga/skrymmande varor)

Om Chinese Table Tennis Sweden...

Chinese Table Tennis Sweden är skapad för att kunna erbjuda många varianter av kinesiska bordtennisprodukter till spelare, och till hyggliga priser. Vi tar hem de produkter vi vet är bra och prisvärda och kommer ju med tiden att utöka sortimentet med fler produkter. Finns det önskemål om produkter vi inte har i butiken, så hör av er på [email protected]. Det mesta borde gå att ordna.

Vi tar mestadels hem produkter från den asiatiska marknaden, som inte så många andra saluför. Många har liknande produktvarianter, men kanske inte specialiserade på olika svamphårdheter och varianter som vi.

Här finns billiga stommar och gummin, som ofta passar ungdomar och nybörjare, men också mer avancerade produkter för spelare som varit med länge och spelar högre upp i seriesystemet. Vi har många skräddarsydda lösningar för föreningar som behöver enklare racket för just nybörjare och yngre. Istället för att köpa fabriksfärdiga lösningar, som kanske mer passar fritidsgården, eller hemmaspelaren, så kan ni här få riktigt bra hållbar utrustning, som är ITTF-godkänd till ett mycket fördelaktigt pris. Sen är det mycket lättare att byta gummin på ett racket vi satt ihop, än ett fabrikstillverkat som inte är gjort för detta ändamål.

Alla gummin/racket är godkända av ITTF för internationellt tävlingsspel om inget annat anges i beskrivningen.

Många produkters omdömen är personliga och en del hämtas från forum som https://revspin.net/. Detta för att kunna ge en så bra bild som möjligt av egenskaperna, men vi kan ju inte stå för externa källors åsikter, så ta det med en nypa salt :) Kunskapen om de kinesiska produkterna hos Chinese Table Tennis Sweden sträcker sej ända från 80-talet, så vi vet vad vi pratar om och utvärderar nya produkter allt eftersom de dyker upp på marknaden.

Skillnader mellan kinesiska och europeiska backsidegummin är i stort att de europeiska har ofta en tensorfunktion, som gör att du får ut lite mer än kraften du lägger in i dina slag, medan kinesiska gummin oftast är mer linjära i sin uppbyggnad och man får tillbaka vad man lägger in. Europeiska gummin är då oftare mer "studsiga", enklare att spela med då man inte behöver samma kraft i slagen som med de kinesiska, men å andra sidan är oftast de kinesiska enklare att spela ett kortare spel, då bollen inte aktiverar svampen på samma sätt och är effektivare när man som barn och ungdom utvecklar sin teknik.

Ser man till de nyare euro/jap hybridgummina, så har de hårdare svamp liknande de kinesiska, men oftast så är det klibbiga ytskiktet lite mer elastiskt än de kinesiska, så funktionen blir lite olika ändå.

Vad gäller hårdheten i svampen, så finns det olika skalor som den mäts i. Detta är olika mellan de olika tillverkarna, men om man ser på t.ex. Andro Rasanter R50, så är det en hårdhet på 50 i svampen som mäts i skalan Shore O. Detta är ju ett rätt så hårt gummi med mer elastiskt ytskikt. Ett DHS Hurricane 3 NEO gummi med svamphårdhet 41 mäts i en annan skala, Shore A. Detta gummit har en hårdhet motsvarande runt 54 i Shore O, och att det sen har ett hårdare ytskikt gör känslan ännu hårdare. Detta är ju bra att veta när man jämför  kinesiska och europeiska gummin. Den angivna svamphårdheten på de kinesiska gummina är ibland ingen precis vetenskap, så det kan skilja något från ett gummi till ett annat, men vad vi upplevt så hamnar man ungefär rätt.

Hoppas vi kan vara till hjälp :)

Chinese Table Tennis

Telefon: 0703-971088

e-post: [email protected]

Org.nr.: 6907285016